Esquire North2007

New York, NY950 sf

The project, commissioned by Esquire Magazine, was to design a main entertainment area for an “ultimate modern bachelor pad” in tandem with designer label and brand Hugo Boss. The apartment was on the top floor penthouse in a 20-story building overlooking the northern edge of Central Park allows engaging views of the city and park. The entertainment area includes a Media Room, Kitchen and Central Stair. The rooms exhibit a clean, classic and sophisticated style with a modern twist incorporating color, light and luxurious fabrics to bring a refined elegance to the space.
Elements of the Media Room include a Living Davani sofa system, an Orion telescope taking advantage of park views, three floating light discs by Studio Italia and a sculptural light called Delirium Yum by Ingo Maurer. The Kitchen consists of environment-friendly cabinetry and tempered glass provided by Valcucine bringing a sleek aesthetic and ergonomic utility to the central focus of the first floor. The entry consists of an African walnut bench by Central Station and hanging glass life balls by Bocci. The 12-foot high curvilinear glass spiral staircase uses custom-fabricated glass and stainless-steel components from Verona, Italy to create a central feature in the penthouse apartment bringing transparency, light and expansiveness to an already open floor plan.

up
down

1